Recept

Viktors Pastasallad med LaxKungens rökta regnbågsfilé

Den här salladen har en fantastisk doft och smak. Dessutom ger den en mängd vitaminer och andra nyttiga ämnen och inte minst ett fint energitillskott tack vare pastan.

Det här behövs för 8 personer:

500 g pasta gärna Radiatore från Casa Di Luca
1 valfri rökt regnbågsfilé skuren i kuber eller brutna bitar
150 g goda tomater delad i grova bitar
150 g blandad sallad gärna ruccola, ek blad, babyspenat
1 röd lök skuren i skivor
200 g mozzarella gärna mini eller delade i mindre bitar
1 kruka färsk basilika
½ dl god olivolja
Flingsalt och nymalen svartpeppar
Balsamicoreduktion (köp färdig)

Jag har använt hyvlad färsk sparris och champinjoner men det går bra att hyvla någon annan grönsak om man vill, t ex morot, broccoli eller zucchini.

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Kyl genom att spola med kallt vatten. Häll av och se till att inget vatten gömmer sig i pastan.

Blanda med övriga ingredienser utom regnbågsfilén.

Arrangera i ett stort fat och fördela regnbågsfilén överst. Ringla över balamicoreduktionen och servera.

LaxKungens Dillmajonnäs

Den här dillmajonnäsen är både lätt att göra och har en underbar smak. Perfekt att servera till alla LaxKungens goda regnbågsfiléer.

Det här behövs:

1 msk god senap gärna stark och grov
2 äggulor
2 matskedar vitvinsvinäger
1 msk vatten
½ tsk salt
Ca 30 g färsk dill
6 dl naturell olja

Gör så här:

Lägg samtliga ingredienser i matberedare eller mixer. Mixa till dillen är finfördelad. Tillsätt oljan lite i taget tills dess majonnäsen tjocknat. Eventuellt kan man tillsätta lite vatten om den blir för fast. Smaka av med mer salt om det behövs.

Har du ett trevligt recept med våra filéer?

Dela med dig! Skicka till info@laxkungen.se så lägger vi gärna upp det här på hemsidan.