Frågor & svar

Om du har någon fråga kring LaxKungen och våra produkter är du välkommen att skicka den till info@laxkungen.se så publicerar vi den och svaret på den här sidan.


Fråga:
Vart kommer fisken ifrån?

Svar:
Regnbågen odlas i sjön Siljan i Dalarna.


Fråga:
Hur är fisken tillagad?

Svar:
De rökta filéerna ligger i 20 % saltlag i 4 timmar. Sedan torkas filéerna i 4 timmar vart efter dem röks i 4 timmar i 75 °C.

De gravade filéerna gravas med 2 delar salt, en del socker samt vitpeppar och dill i 3-5 dygn. Filéerna vänds för hand vid flera tillfällen för att få en jämn gravning.


Fråga:
Är filén helt benfri?

Svar:
Så gott som, men det kan förekomma att ben blir kvar efter filén pinnbenats av maskin.


Fråga:
Jag är gravid. Kan jag äta regnbåge?

Svar:
Ja, men inte varje dag. För mer info besök livsmedelsverkets hemsida.


Fråga:
Kan man frysa om fisk om jag får över och den varit frusen tidigare?

Svar:
Ja det går bra, men konsistensen förändras något. Var uppmärksam på att hållbarheten för frusen regnbåge är 6 månader.

Varmrökt Regnbågsfilé

Gravad Regnbagsfilé

Citronpepparkryddad rökt regnbågsfilé

LaxKungens rökta special